27 Aralık 2009 Pazar

“Think Out of The Box” üzerine….


Geri döneli bir ay olmuş bile...Ben gerçekten yetişemiyorum zamana.İtalya’daki projeye başvuru yaptığım zaman aklımdakiler suların içinde yüzen evler, rutubet kokusu, köprüler ve yakışıklı erkeklerden ibaretti. Projeye katılacağım belli olduğunda ise tabi ki bunlara makarna, pizza ve hiç yoktan ortaya çıkan “uçma huzursuzluğum” gibi yeni şeyler de eklendi.

Biraz yorucu bir yolculuk, kısa fakat güzel bir Venedik gezisinden sonra projemizin gerçekleşeceği Frassilongo adında, Alplerin eteğinde, Padova’nın 200 km kuzeyinde, 320 kişiden oluşan kasabaya ulaştık ve sevimli bir dağ evine yerleştik.

Bir hafta boyunca, yedi farklı ülkeden otuza yakın genç olarak, biraz medyadan konuştuk, biraz dünyadan. Biraz bildiklerimizden yada bildiğimizi sandıklarımızdan… Dinledik, dinlendik; öğrendik, fikirler ürettik. Eğlendik, hem de çok eğlendik. Kısacası yine kelimelerin anlatmaya yetmediği güzellikte ve özellikte bir proje oldu. Hem de içinde bol bol oksijen, yeşil sarı kırmızı ağaçlar, muhteşem bir dağ manzarası ve bir o kadar da çok paylaşım, sevgi ve eğlence barındıran…
Benim için ise ilk kez bir eğitim kursuna katılmış olmam, güzel insanlar tanımam ve tanıdığım insanların daha da güzel olduklarını keşfetmem açısından farklı bir tecrübeydi.
Güzel dostluklar, gelecek temennileri ve kazanımlarla bir projeyi daha geride bırakmış olduk.
Genel izlenimim mi? Hakikaten yakışıklılar ;)

Sevgiler…
Simge ÖCAL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder