28 Mayıs 2011 Cumartesi

TREX-EVS Gapgenç'teydi...


Bu yıl üçüncüsü 6-9 Mayıs 2011 tarihleri arasında Gaziantep’te yapılan gençliğin festivali Gapgenç’te Trex –Evs ekibi olarak bizde vardık.
İlki büyük bir heyecanla Mardin’de gerçekleşmişti, ikincisi “Kültürel Yüzler” temasıyla Batman’da binlerce genci bir araya getiren unutulmaz bir organizasyon olmuştu. Bu yıl büyük bir coşkuyla Gaziantep’te gençlerin katılımına şahit
olacağımız, gençler arasında hoşgörü bilincinin çokça vurgulanacağını göreceğimiz bir festivale hazırlanmıştık. Gaziantep halkına can, papirüs renkli tarihine renk vermek için hazırdık.
Bu yıl Trex-Evs ekibi olarak Gapgenç Festivali’nin düzenleme komitesinde bizde yerimizi aldık. Festival boyunca genel amacımız tüm kesimden gençlik gruplarına ulaşmaya çalışırken, özel de kurduğumuz minicik ama rengârenk standımızda bir sürü eski Avrupa Gönüllü Hizmeti gönüllülerine ulaşmaktı. Birçoğuyla röportaj yaptık. Gaziantep’e AGH yapmak için gelen yabancı gönüllülerin maceralarını dinledik. Aynı zaman Avrupa Gönüllü Hizmeti de neymiş, gençlik fırsatları da bu kadar çok muymuş dedirten yeni heyecan kıvılcımlarının temellerini de büyük tören eşliğinde Demokrasi Meydanı’na attık.
Fuarların, atölyelerin, panel ve konserlerin ardı sıra programa eklendiği festival sırasında birçok sivil toplum kuruluşları açtığı stantlarla hem Antep halkıyla buluştu hem de kendi aralarında birbirlerini tanıma fırsatı buldu. Trex-
Evs olarak açtığımız standımızda tüm konuklarımıza kartpostallarımızdan hediye ederken, AGH ile ilgilenen tüm gençlere iletişim adreslerimizi bıraktık.
Bu yıl, Avrupa Komisyonu 2011 yılını Avrupa Gönüllülük Yılı ilan ettiğinden hazır böyle kalabalık genci bir araya getiren Gapgenç Festivalinin gönüllülük temasına değinmiş olması organizasyonu daha da anlamlı kıldı. Dünya’nın dört bir yanından gelen gençler festivale karnaval havasında uzun bir kortejle başladı. Antep sokaklarında gençlerin sesleri dört bir yana ulaşırken, etraftaki insanlar tüm coşkularıyla, yürüyüşe tempo tutan alkışlarıyla, el sallayan neşeleriyle eşlik etti.

Gönüllülüğü hem festivale katılan gençlerin dilinden dinlerken gençlerin katılımı da yapılan panellerde konuşuldu, Gençlik Zirvesi’ne katılan dünyanın bir sürü ülkesinden gelen gençlerle katılıma örnek teşkil edildi.
Trex-Evs ekibi olarak Gapgenç festivalinin her renginden tat aldık, Antep şehrinin kültürüne, yemeklerine, tatlılarına hayranlığımızla ayrılırken daha çok insana dokunmak, gençleri Avrupa hareketliliğine teşvik etmek ve tüm renkleriyle Trex-Evs’i anlatmanın keyfini bir arada yaşadık.
Gelecek festivallerde standımıza uğramadan geçmeyin.
Trex-Evs Ekibi
Mayıs/2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder