17 Şubat 2020 Pazartesi

Forever Young! Trex-EVS Gençlerle Letonya'daydı!






Eski Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönüllüleri Gençlik Derneği, daha yaygın bilinen ismimizle Trex-EVS olarak gençlik fırsatlarını yaygınlaştırmaya ve AB destekli projelerde yer almaya devam ediyoruz. Özellikle Erasmus+ programı kapsamında geliştirdiğimiz yeni ortaklıklarla gençlik değişimi, eğitim kursu ve ESC (Eski adıyla EVS) bünyesindeki hareketliliklere zaman zaman ortaklık geliştirmek için gençlerle birlikte katıldığımız da oluyor.





Letonya'da gerçekleşen "Forever Young" isimli eğitim kursu da bunlardan biri. Bu defa çoğu hareketlilikten farklı olarak neredeyse her yaştan katılımcının yer aldığı ve gençlik çalışmalarında nesillerarası öğrenmeyi amaçlayan bir etkinlikti "Forever Young".  Letonyalı gençlik derneği "Artilt-D" koordinasyonunda ve ev sahipliğinde "Daugavpils" şehrinde gerçekleşen eğitim kursuna Yunanistan, İtalya, Türkiye, İsveç, Romanya, Polonya, Avusturya ve Sırbistan'dan toplamda 32 kişi katılım gösterdi. Projenin isminden de anlaşılacağı gibi gençlik çalışmalarının yaş gözetilmeksizin her zaman mümkün olabileceği bu projede bir kez daha kanıtlanmış oldu.








Eğitim süresince edinilen, gençlik çalışmalarında pratik yaklaşımlar, farklı akran grupları için farklı aktivite modelleri ve yeni ortaklık çalışmalarının yanı sıra, katılımcılar olarak Daugavpils şehrinin kültürünü ve yerel yaşantısını da yakından gözlemleme fırsatımız da oldu;


Daugavpils köklü bir Rus geçmişine sahip; Şehir Letonya'da yer alsa da yaşayanların tamamına yakını Rusça biliyor ve halkın büyük bölümü Rus kökenli.

                                                   
9 gün süren faaliyetten birçok yeni ortaklık ve proje fikriyle ve yeni dostluklarla döndük. Bu ortaklıkları yeni projelere dönüştürürken Türkiye'den daha fazla katılımcıyı dahil edebilmek en büyük isteğimiz...

Buna benzer faaliyetlere katılmak için derneğimizi takipte kalın!

Sevgilerle

Trex-EVS 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder