16 Ağustos 2013 Cuma

Food4Thought -3-


Gençlik değişimi , eylem 1.1 projesi  ile gittiğimiz İtalya-Milano’daki projeden bahsetmek istiyorum. 10 günlük süre içerisinde o kadar çok şey öğreniyorsunuz ki bir kez daha gitmek istemeniz kaçınılmaz oluyorJ
Daha İtalya’ya gitmek üzere  evimizden çıkar çıkmaz belki de böyle güzel bir proje olacağını hissedip hepimizin içini bir heyecan kaplamıştı. İtalya… Gitmeyi en çok istediğim ülkeydi ve bu proje, kazandırdığı arkadaşlıkların yanında yeni bir yer keşfetmenin de hazzını bizlere yaşattı.

                    -Romanya kültürel gecesi-

Bizim projemiz yeni kültürler tanıma, yeni arkadaşlıkların yanında  ülkelerin birbirine yemek kültürlerini öğretmesi, ülkelerdeki çeşitli sağlık problemlerinin tartışılması ve sağlıklı beslenme üzerine konuşmaların yapıldığı bir projeydi.

Her ülke geleneksel yemeklerini farklı bir gece yapıyordu ve yaparken de nasıl yaptıklarını izleme fırsatı bulup, yardım edebiliyorduk.


                     - Letonya Kültürel Gecesi-









Tabii ki zengin Türk mutfağımızın yemekleri en çok beğenilenler oldu, alkışlar aldı. Projenin sonunda hangi ülkenin yemeklerinin en çok beğenildiği sorusuna herkesin ‘Türkiye’ diye cevap vermesinin bizleri nasıl mutlu ettiğini anlatmama gerek yoktur diye düşünüyorumJ



Tabi ki kınamız, halayımız da en çok ilgi çekenler arasındaydı. Kültür gecemiz de çok keyifli oldu.
Proje boyunca aralarda oynadığımız oyunlar, farklı ülkelerden kişilerle grup olmak ve işbirliği yapmak bile pek çok deneyim kazandırdı.


Sonuç olarak aslında dil, din, ırk fark etmeden insanların birbirine ne kadar çok benzediğini gördük. Sevindiğimiz, üzüldüğümüz konular gülüp eğlendiğimiz şeyler hep aynıydı ve belki de önceden sahip olduğumuz önyargılarımızı orada kırabildik ilk kez ve bir sürü güzel dostluk kazandık.











                                      Trekking ve peynir  yapımı








Berna BALCI
İtalya- 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder