30 Temmuz 2013 Salı

Romanya; Hoş bir sada...

Bükreşe iner inmez....
İzmir Haziran sıcak bir gününden..
Bükreşin Fırtınalı yağmurlu bir gününe...
  
Heyecanlı,ürpertici,ilginç,garip,tatlı... Hangi sıfatları kullansa bilemiyor insan. Yurtiçinde bile görmediğim bir şehre gittiğim zaman garip hisler içerisine giren ben bambaşka bir ülkede;bambaşka bir dilin konuşulduğu,insanların başka şekillerde kızdığı,bambaşka yaşadığı..

            Havaalanında ilk tanıştığımız grup İzlanda. İlk önyargılar; farklı kıyafetlerin,farklı konuşma tarzlarının getirdiği... daha sonra nereden bilebilirdim ki en çok paylaşım yapacağım,vakit geçireceğim,özleyeceğim grubun İzlanda grubu olacağını..Belkide sırf bu tecrübem bile önyargılarıma ciddi darbe vurdu.






Bu karede olduğu gibi :) Daha sonra tanışmalar,kaynaşmalar,kültürel aktarımlar,öğretilen tekerlemeler, yemek gelenekleri.... Her anı bir şeyler öğrenmekle geçiriyorsunuz ama yorulmadan hem de o kadar keyif alarak ki..Suyu Slovaklarla 'Nazdravia' diye tokuşturup içmeler..Yemekten önce tuzlu ekmek bölüşmeler,bir Avrupa ritüeli olan maden suyu içilmesinden şikayet etmeler..




Kültür geceleri, aktiviteler, grup oyunları; gerçek hayatınızda yakalayamayacağınız kadar sıcak rahat bir atmosfer..Bu kare ormanlık alanda ateş yakıp şarkılar söylediğimiz günden bir anı..Benim kişisel görüşüm de projenin en güzel tarafı insanın her an kendini ifade edebilmesi,tanıyabilmesi ve bunu gerçek hayattan çok uzak bir atmosferde gerçekleştirebiliyor olması.Hayatınızda en az bir kere bu tecrübeyi tatmanızı tavsiye ederim..Bu projeye de vesile olduğu için Trex-Evs 'e teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.

Hamza BAYAR
Romanya- Eylem 1.1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder