23 Aralık 2009 Çarşamba

yollardayız:)


Aralık ayında yolculuklarımızın ve ziyaretlerimizin sayısı arttı, tabi yorucu gibi de olsa her etkinlik bitişi "iyi ki de gelmişiz" "iyi ki de yapmışız" diyoruz. Çevremizdekilerden öğrendikçe ve öğrendiklerimizi aktardıkça gönüllüğümüz de tazeleniyor. Yoksa gerçekten zor işler..tabii ki Türkiye'de tek gençlik derneği biz değiliz, bir çok dernekte de aynı durum söz konusudur diye tahmin ediyoruz. Yolculukların ve etkinlikleri üst üste geldiği zaman baya yorucu olabiliyor ama..."bu sunumu kim yapacaktı?" "birisi kocaeli'nde birisi başka yerde" derken insan kaynağı sıkıntısı yaşıyorsunuz bazen. gerçi bu ay eski AGH gönüllüleri bize bunu hissetmedi, son anda bile yardıma gelen oldu. umarız ki bunu uzun vadede daha da çoğaltırız. Eski AGH'lere ulaşmak gerçekten de zormuş. hele ki interneti ne kadar etkin kullanmaya çalışsak da zorlanıyoruz, aynı şekilde bizle temasa geçen eski AGH gönüllülerine geri dönüşte zorlandığımız oluyor (zaman anlamında) ama her geçen yıl daha da sistemli olmayı öğreniyoruz ve TREX ailesinin genişlediğini görüyoruz.




Toplantıda Türkiye’nin dört bir yanından gelen elliden fazla Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu 2 gün boyunca Eurodesk Türkiye oluşumu üzerine çalışmalar yürüttüler. Toplantıda Eurodesk Türkiye’den neler bekliyoruz, bu beklentilerimiz önündeki engeller neler, bu engelleri nasıl aşabiliriz ve Eurodesk Türkiye ağını nasıl oluşturmalıyız üzerine beyin fırtınaları şeklinde geçti. Toplantı sayesinde Eurodesk konusunda bilgilendik ve birçok kurumdan gelen temsilcilerle tanışma, yaptığımız çalışmaları paylaşma fırsatı bulduk. En kısa zamanda bizlerde Eurodesk temas noktası olup, bu alanda da gençlere bilgi sağlayıcı olmak için çalışmalara devam ediyoruz.
Yediğimiz içtiğimiz bizim olsun gördüklerimizi ve bildiklerimizi anlatalım dedik bu hafta 3 ayrı yerde gençlik Programı ve Avrupa Gönüllü Hizmeti'ni tanıtmaya çalıştık. Bir şehir, bir üniversite, bir lise diyerek yola çıktık ve ard arda 3 gün farklı eski AGH gönüllüleri ile tanıtımlarımız yaptık. Farklı yaşlardan farklı gençlere ulaştuk. Hele ki liseli gençlere tanıtım yapmak çok heyecanlandırdı bizi...


Ay başında Hasan ve Serkan Lizbon'da "Eski AGH Derneklerinin" buluşmasındaydılar. Hem NEVA(network of Ex-EVS Association) üyeleri arasıda ki ilişkiler tazelendi. AGH nasıl gidiyor her yerde muhabbetleri yapıldı, En İyi AGH'nin formülünü yazmaya çalıştık ve ne olacak bu ESKİ AGH DERNEK'lerini geyikleri arasından güzel öneriler ve ev ödevleri ile döndük evimize.
Geçen haftalarda İstanbul'da, Ulusal Ajans'ın düzenlediği "Nihai Değerlendirme" toplantısındayduk Hasan hemen yollarda düştü ve soluğu İstanbul'da aldı. Hem uzmanların hem de eğitmenlerin desteğini bu toplantıda da gördük. Toplantının son günün son oturumunda TREX'i tanıtma imkanımız oldu ve gerçekten güzel gerbildirimler aldık, geçen sene ki toplantıya kıyasla bilinirliliğimiz daha da artmış...çok mutlu olduk bu yeni gazla bu ay daha da çok çalıacağız :p ama gerçekten hissetmek istediğimiz motivasyonu alıyoruz bu şekilde. Nihai Değerlendirme toplantısı eski AGH gönüllülerine ulaşmak açısından bizim için çok önemliydi ve web sitesinde ki kayıtlı eski AGH sayısına hemen bu durumun yansıması oldu.

Sonrasında EURODESK ortak akıl toplantısındaydık. Eurodesk Ortak Akıl toplantısı Türkiye Ulusal Ajansının ev sahipliğinde 21-23 Aralık 2009 tarihlerinde Gebze’de TÜSSİDE tesislerinde gerçekleştirildi. Bizde TREX olarak toplantıdaydık. Toplantıya derneğimizden Şefik ve Ayşe katıldılar.

3 yorum:

  1. harika bir yazı olmuş, tüm emeği geçenlere, TREX'i destekleyenlere selam olsun :)

    YanıtlaSil
  2. euro desk ne oluyor tam olarak ?

    YanıtlaSil
  3. hemen tanımılıyoruz;
    EURODESK nedir?

    Eurodesk; Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Aktarım Ağıdır.

    Tüm Program ülkelerinde kurulmuş olan Eurodesk Türkiye'de Türk Ulusal Ajansı tarafından 2008 yılında faaliyete geçirilmiştir.

    Eurodesk hizmetleri şunları içerebilir:

    - Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti, e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle,
    - Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,
    - Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,
    - Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,
    - Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,
    - Kaynak materyallerin basılması ve dağıtılması,
    - Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması.

    Gençler! Eğitim ve Gençlik alanında Avrupa fırsatları konusunda sorularınız için e-posta adresimiz: eurodesktr@eurodesk.eu

    YanıtlaSil