24 Ekim 2014 Cuma

TREX-EVS Strasbourg’ daydı!


Eğitim kursu: Dezavantajlı geçlerin iş hayatına ve topluma kazandırılması
1-11 Ekim 2014 STRASBOURG


           
AB üye ülkelerinin ve Türkiye’nin en önemli sorunlarından genç işsizliği üzerine çalışma yapmak ve çözümler aramak üzere 12 ülkeden sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getiren eğitim kursu AMSED (Association Migration Solidarité et Échanges pour le Développement) derneği koordinatörlüğünde 1-11 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Strasbourg kentinde gerçekleşti.
                Eğitim kursu süresince katılımcılar farklı AB ülkelerindeki  işsizlik politikaları, örnek projeler ve istatistiki bilgileri birbirleri ile paylaşma fırsatı buldular. AB tarafından finanse edilen, yaygın eğitim metodlarının kullanıldığı eğitim kursu, katılımcılara ayrıca ‘Erasmus+’ programı ile sağlanan hibeler hakkında detaylı bilgi edinme imkanı sağladı.


              
                Katılımcılar AB’nin yeni öğrenme politikaları içinde yer alan E-öğrenme metodlarını tanırken, sanatsal yaratıcılık, kültürlerarası öğrenme, sosyal medyanın gençlerin bilgilendirilmesinde kullanılması gibi konularda tecrübelerini artırıcı aktivitelere katıldılar.Tüm bunların yanında kişisel kazanım ve tecrübelerin değerlendirilmesi açısından önem taşıyan araçları birebir incelediler. Özellikle Youthpass hazırlanması ile ilgili ayrıntılı bir simülasyon gerçekleştirme fırsatı yakaladılar.
                Katılımcılar kendi projelerini yaratma ve hayata geçirmeleri konusunda da teşvik edildiler. AB programları ve hibe bulma konusunda uzman gençlik çalışanları eşliğinde gerçekleştirilen oturumlarda gençler fikirlerini nasıl organize edecekleri, proje başvurularını nasıl ve nereye yapmaları gerektiği ile ilgili bilgilendirildiler. Bunun yanında projelerinde ortak çalışacakları kurumları yüz yüze tanıma fırsatı buldular.

           
                Derneğimiz adına çok verimli geçen projenin yeni ortaklıklara aracı olacağından, yerelimizde gerçekleştireceğimiz bilgilendirmelerle de genç işsizliği ile ilgili farkındalığın artmasına katkı sağlayacağımızdan şüphemiz yok. Zira eğitim kursu dönüşünde AMSED derneğinden  Maria ZANENGHI’nin Türk gençlerine yönelik düzenlediği E-Öğrenme araçları konulu webinarı yerelimizdeki gençlerin erişimine sunarak şimdiden onlarca kişiye ulaştık. Sizlerde Erasmus+ programı ve yeni öğrenme metodlarını daha yakından tanımak için bizi takipte kalın.
                Sevgilerle!

                                                                                                                                          Hamza ÇINAR


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder