8 Ağustos 2009 Cumartesi

cinfel atlantico


Uzun çok uzuuun geçen uçak yolculuğumuzun ardından(İzmir-İstanbul, İstanbul-Lizbon, Lizbon-Ponta Delgada yaklaşık 7 saat) sonunda Sao Miguel’deyiz. ilk gecemiz Avrupa’nın en iyi eğitmenlerinden biri olan Jo’nun oynattığı tanışma oyunlarıyla fazlasıyla eğlenceli bir şekilde geçti.

2.günümüz yine çeşitli oyunlar oynadık, kaldığımız yer olan Vila Franco do Campo’nun belediye başkanını ziyaretimizle geçti. Derneğimiz TREX’i ve Türkiye’yi tanıtan sunumları yaptık. Günlük değerlendirme sonrasında Kareoke Night düzenlendi. Her ülke kendi ülkesinin bilinen şarkılarını söyledi.

3.gün çok yoğun ve bir o kadarda verimli geçti. Avrupa vatandaşlığı nedir ülkelerimizde yaşadığımız sorunlar nedir e aradığımız cevapların yanı sıra Plan B adlı Jo’nun kendi hazırlamış olduğu bir oyun oynadık. 3 gruba ayrılıp yeni bir ülke kurma çabasına girdik. Bayraklarımızı çizdik, ülkemizin adını koyduk. Bütün günümüz bu aktivitelerle geçti. En eğlenceli günlerden biriydi.
4.gün Priolo adı verilen endemik bir kuş türüne ev sahipliği yapan Centro Ambiental Do Priolo’yu ziyaret ettik. Ardından boş zamanımızı geçirmek üzere mavi bayraklı plaja gittik. Akşam yemeğinin ardından Yunanistan ve İskoçya kendi ülkelerinin tanıtımını yaptı.

5.gün gençlerin gözünden çevresel korumanın önemi üzerine broşür hazırlamakla başladı. Yine adadaki başka bir belediye başkanını ziyaret ettik,kendisine çeşitli sorular yönelttik çevre hakkında.

6.günümüz çeşitli aktivitiler ve workshoplarla geçti yine. Doğal sıcak su kaynaklarını ziyaret ettik.Öğle yemeğimizi yer altında pişirilmiş olan geleneksel ‘Cozido das Furnas’ı yiyerek geçirdik. Kuşkusuz hayatımda yediğim en lezzetli yemeklerden biriydi:) Ardından sıcak su alanlarını ziyarete devam ettik,yüzdük. Akşam için kültürel gece hazırlıklarını tamamlayıp İtalyanlarla birlikte ülkelerimizin tanıtımını gerçekleştirdik.

Ertesi gün yenilebilir enerji üzerine gruplara ayrılıp çeşitli çalışmalar düzenleyip birbirimize sunduk. En eğlendiğimiz çalışmalardan biriydi. Çalışma sonunda düzenlenen ankette herkes yenilebilir enerjiye oy verdi. Ardından adadaki tek çay fabrikasını ziyarete gittik.

Ve son gün… Yapmaya başladığımız broşürleri tamamladık. Final değerlendirmelerini tamamlayıp Azor geleneksel gecesinin tadını çıkardık sabaha kadar:) Çok eğlenceli, bol aktiviteli yoğun eğitimlerle dolu süper 1 hafta. Devamı için Cinfel 3 ü bekleyin :)

Cinfel Atlantico katılımcısı

Gizem ÖZER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder