2 Ocak 2014 Perşembe

Herkese İspanya’dan kucak dolusu Merhaba…




Yeni bir başlangıç, yeni bir dil, yeni bir kültür, farklı kültürden insanlar tanımak yani kısacası her şeyin yeni olacağı bir yere doğru yolculuk etmek ne kadar beni heyecanlandırsa da bir o kadar da ürkütüyordu.
 İlk başvuru yazımı yazdığım organizasyon beni yedek listesine almıştı. Buna biraz üzülüp biraz da sevinmiştim. Çünkü bana bir umut oldu ikinci başvuru yazını yazmak için ama daha sonra bir telefon geldi ve başvurumun kabul olduğu söylendi. İlk başta inanmadım arkadaşlarımın benimle dalga geçtiğini düşündüm ve kendi gözlerimle maili görmek istediğimi söyleyip telefonu kapattım. Ama gerçekti ve yedek listesinden kabul asil listeye geçiş yapmıştım. İşte o andan sonra heyecanım korkularım endişelerim…..ve arkasına vize başvuruları  ve diğer hazırlıklara koyuldum. Biraz sıkıntılı bir dönemdi benim için ama tatlı heyecanlardı. İspanya’ya adım atana kadar hep bir aksilik çıkacağını düşündüm ve 7 Eylül saat 2 sularında artık İspanya topraklarına ayak bastım.

Beni burada çok güzel bir grup karşıladı. Ben geldikten bir gün sonra farklı kültürde yemeklerin olduğu bir ev partisi yaptık. Evimi 4 diğer kızla birlikte paylaşıyorum. İlk başlarda insan endişe duyuyor 5 kız , farklı kültürler ve aynı ev … Hiç de düşündüğüm gibi olmadı böylesi daha bir güzel. İlk başta dil sorunu yaşayabileceğimizi düşünüyordum özellikle duygulu anlarda ama anladım ki tüm insanlık aynı dili konuşuyormuş.Hayatta kalabiliyorsunuz ve öğreniyorsunuz.


Burada bir kurumda zihinsel engelli insanlar ile  gönüllü olarak çalışıyoruz. Bir harika…  Beraber yemekler hazırlıyoruz, dans ediyoruz, oyunlar oynuyoruz… Onlarla vakit geçirmek hayatın farklı bir yönünü görmek ne kadar da büyütüyor, size farklı pencereler açıyor. Yaşanması gereken tecrübelerden biri..Burada ki insanlar daha bir rahatlar ve bazı gördüğüm olaylar karşısında ister istemez gözlerim kocaman bir hal alabiliyor.

Sanırım burada insanlar günlük hayat için de en çok ‘Merhaba’ kelimesini kullanıyor JJ Bir gün içinde o kadar çok merhabalaşıyoruz ki bunun için göz göze gelmek yeter..  Çok güzel tecrübeler ediniyorum. İspanyollar çok rahat insanlar.  Kültür çatışması yaşadığım durumlarda oluyor. Harika bir serüvende yolculuğum devam ediyor...

Merve Akyüz
İspanya

1 yorum: