14 Aralık 2011 Çarşamba

Polonya'dan Heja bildiriyor!







Selam millet. Ben Heja, EVS’imi Polonya’da yapıyorum. Yaşadığım yerin adı Katowice ama merkezde değilim tabi. Wojkowice diye daha küçük bir ilçedeyim. İlk başlarda zorlandım alışmakta. Sokakta yürürken herkes size bakıyor (hele bi de esmerseniz). Ama zamanla alışıyorsunuz, insanlar çok sıcakkanlı ve misafirperver.


                Burada bir lisede proje ortağım ve ev arkadaşım Olexy  (Ukrayna) ile öğrencileri sosyal yaşamda daha aktif hale getirmeye çalışıyoruz.  Bu yüzden sürekli aktif olmak zorundayız. İşin en güzel yanı da okulun ve bizim düzenlediğimiz bütün gezilere ve aktivitelere ücretsiz olarak katılabiliyoruz. Açıkçası okulda durduğumuz pek yok. Sürekli bir yerlere geziye gidiyoruz. Daha başladığımız ilk hafta bir gezi düzenlediler. Bir hafta dağ evinde kaldık (Zakopane). Doğa, manzara, ortam vs. ç ok güzeldi. Daha sonra diğer şehirlere ve tarihi mekânlara geziler düzenledik. Üç aydır buradayız ama zaman su gibi akıp geçiyor. Projemiz 9 ay sürecek. Daha 6 ayımız olmasına rağmen bitmese keşke diye düşünüyoruz.
                Gelelim biraz da işin zorluklarına. Öncelikle dil problem oluyor burada. İngilizce bilen sayısı çok da fazla değil. İlk başlarda zorluyor tabi ama daha sonra tarzanca anlaşmaya başlıyorsun anlaşıyorsun yani. Yemekler bizimkine benzemese de yenilebilir.  Biz evde pişiriyoruz zaten.
                Ev arkadaşım Ukraynalı ve anlaşmakta zorluk çekiyoruz. Çok farklı dünyaların insanlarıyız. Garip bi insan kendisi. Beraber bişeyler yapmaya çalışıyoruz ama zor bela yapıyoruz her şeyi.
                Şimdilik benim anlatacaklarım bu kadar. Ama hayatımın en güzel zamanlarını burada geçiriyorum diyebilirim. Hoşçakalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder