12 Eylül 2011 Pazartesi

Caravan: "Yes, we care!" Avrupa turunu tamamladı!


 Hangimizin bir karavana atlayıp tüm dünyayı avucumuzun içi gibi gezip keşfetme hayali yoktur ki? Bazen bir ormanda taptaze güne uyanırsın, bazen dalgaların eteğinde kahvaltı edersin, çoğu zaman upuzun yolları ardında bırakırken yeni keşfedilecek şehirlerin haritasını önüne katıp güneşli günlere yol alırsın.


 Caravan: "Yes, we care!” ekibi hayalleri gerçekleştirmek için çıktıkları karavan yolculuğunun ilk doğuş fikrini Slovenya’da gerçekleşen “NEVA 2010” toplantısında geliştirdiler. Fransa, Portekiz, Macaristan, Türkiye, İtalya, Slovenya ve İspanya’nın ortaklığında gerçekleşen proje "2011 Avrupa Gönüllülük Yılı" kapsamında gönüllülük bilincini ve gençlik programlarını daha çok insana duyurmak için yola çıkma hedefi koymuştu. Portekiz’den yola çıkan karavan gittiği her bir Avrupa şehrinde ortakların yerelde gerçekleştirdiği projelere katılarak farkındalık yarattı.



 15 Temmuzda Lizbon’dan yola çıkan karavana gittiği şehirlerde sürekli ortaklarından katılımcılar dâhil olurken aynı zamanda önceden katılan gönüllüleri de hiç bilmedikleri başka bir Avrupa şehrinde bıraktılar. Gittikleri yerde yerel halk ile röportaj yapan karavan ekibi, misafir olarak kaldıkları ülkedeki ortak kuruluşun projelerinde gönüllülüğün ne kadar önemli olduğunu vurgulayan etkinlikler gerçekleştirdi.
Portekiz’den yola çıkan karavan, İspanya, Fransa, İtalya, Slovenya, Macaristan, Bosna Hersek, Sırbistan, Makedonya ve Bulgaristan hattında birçok Avrupa şehrinden geçiyor. Yolculuğu İstanbul üzerinden İzmir’de bitirmeyi planlayan ortaklarımız son anda çıkan aksilikler nedeniyle Sofya’dan Yunanistan’a geçerek oradan gemi ile Fransa/Toulousse’e dönerek Avrupa turunu tamamladı..



 Karavana katılan çeşitli ülkelerden ortaklarımız projeden çok memnun kaldıklarını anlattılar. Karşılaştıkları misafirperverlik, dost yanlısı iletişim ve yoğun ilgi mutluluklarını sık sık sosyal medya aracılığıyla paylaşmalarına neden oldu. Karavan yol boyunca geleneksel festivallere katıldı, geniş alanlarda kurdukları danışma ve bilgi verme masalarıyla gençlere yararlanacakları fırsatları anlattı, ev sahibi kuruluşların projesine dahil olarak yerelde yaşayan gençlerle röportajlar yaptı. Çok çeşitli etkinliklerle hedeflediği etkiyi gittiği şehirlere, köylere bırakan karavan ardında güzel anıları da alarak geçtiğimiz haftalarda evine ulaştı.
 Gençlik değişimine ve katılımına bu derece değer veren çalışmaların çoğalmasını dilerken var olan etkinliklerden sizleri de haberdar etmeye devam edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder