7 Ağustos 2009 Cuma

critical mess- ön hazırlık gezisi

bu sefer ki ön hazırlık ziyareti JOINT derneği ile gelecek projelerimizi şekillendirmek için de çok faydalı oldu. Milano'da Impo ve Viviana, Torino'da da Joe gerçekten çok güzel ve eğlenceli ev sahipliği yaptılar. Toplantı öncesi Torino'da ki JOINT üyeleri ile buluşma gerçekleşti,tabii ki önce aradan geçen zamanda herkes ne yaptığını anlattı, en çok da Bruno'nun Hindistan seyahati bizleri çok güldürdü, sonra da iş iş iş ve gezme gezme gezme:)


Torino'dan sonra Cenova'ya gidildi, denizden bakıldığı zaman aynen İstanbul'un Galata bölgesine bakar gibi hissedilen bir kent, tek farkla sokaklar çok daha dar. Cenova'da 'Focaccia' eşliginde yapılan sohbetlere tabi ki sonra kahve eklendi, zaten kahvesiz bir italya düşünülemezdi değil mi?

Cenova'dan sonra toplantının olacağı Donoratico'ya geçildi ve ben her zaman ki gibi bu yolculukta da bolca uyudum :) Donoratico'da toplam 10 ülkeden gelen liderlerle uzun uzun toplantılar yapıldı...bir konu üzerine 10 ayrı görüş ve saatlerce fikir birliğinin sağlanmaya çalışılması..ama yemek saati geldiği zaman herkes itirazsiz tüm tarışmaları kesiyordu, afiyet olsun :)

Eylül'de ki proje biraz zor olacak gibi, zorluğu daha önce yaşamadığımız gençlik kampı deneyimi ' Roussea'nun felsefesinden (bkz:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Rousseau) etkilenen bir derneğin kampında yapıyor olacağımız ve faaliyetlerin çeşitliliği. Kampın tüm düzeni katılımcılar tarafından sağlanacak, temizlik, bulaşık, yemek, masa hazırlama ve tabii ki oturumlarda aktif katılım...şanslıyız ki mutfakta JOINT en iyi aşçılarının yanında yetişen Joe var. Proje çevre ve sürdürülebilir kalkınma üzerine olacak.İlerleyen zamanlarda bu kavramlar üzerine daha çok kafa yorabiliriz aslında. Projede bizleri heyecanladıran bir çok aktivite var, beni en çok heyecanlarındıran 10 ülkeden bir araya gelen gençlerin sokaklarda bisikletle dolaşıyor olacak olması...çevre üzerine dikkat çekici bir aktivit faaliyet olacak umarız ki...ve bir diğeri de çöplerden yapılacak müzik aletleri ile kasabanın sokak festivaline katılım...her yönüyle yoğun ve zorlayıcı bir proje olacağa benziyor...ama CINFEL projeleri ile başlayan ve CRITICAL MESS ile devam eden çevre ve sürdürülebilir kalkınma kavramlarına dahil olmamız devam ediyor...

serkan

2 yorum:

  1. sonunda ekibimiz belli :) 2 kadın 3 erkek olarak yola koyulduk ...yola koyulduk derken hazırlıklara basladık ; bugun vize basvurusu yapıldı heyecanla sonucunu bekliyoruz , umuyoruz ki bir sorun çıkmayacak. Birazdan oldukça uzun sürecek bir toplantıya başlayacağız , yapmamız gereken hazırlıklar var , hem proje için hem de kültürlerarası geceler için .....

    YanıtlaSil
  2. sonunda vizeelerimizi aldık:D az kaldı cok cok heyecanlıyız program da süper gözüküyor bakalım cok güzel geçecek gibi..zaten donunce bol bol bu sayfalarda yazılarımız olacak...bizi bekleyin:)

    YanıtlaSil