28 Nisan 2015 Salı

Daha iyi bir AGH için Viyana'daydık!

Değerli Dostlar,

Geçtiğimiz hafta Avusturya'nın Viyana kentinde gerçekleştirilen 'Mentor Plus' isimli eğitim kursuna derneğimizden Hamza ÇINAR katılım gösterdi. Eğitim kursuna Türkiye'den gençlerin yanı sıra, Polonya, Avusturya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Norveç, Estonya ve Litvanya'da AGH faaliyetleri yürüten kuruluşlardan mentörler ve mentör adayları katıldı.



Asıl hedefi AGH sürecinde mentörlüğün geliştirilmesi, haklar ve sorumlulukların tanınması ve kriz çözümlerine yönelik pratikler geliştirilmesi olan eğitim, Türkiye Ulusal Ajansı'nın 'Ulusötesi İşbirliği Faaliyetleri (TCA)' kapsamında gerçekleşti. 



Katılımcılar eğitim süresince farklı ülkelerdeki AGH pratiklerini gözlemleme, mentörlük üzerine simülasyonlar gerçekleştirme ve kendi bilgi ve becerilerini başkaları ile paylaşma fırsatı buldular. Tüm bunların yanında mentör ve mentör adayları, kurumlarını temsil ederek gelecek projeler için yeni irtibatlar ve ortaklıklar için ilk adımı atmış oldular.

Proje sonunda paylaşımcıların kullanımına sunulan bir çok araç, bilgi kitapçıkları ve materyallerin, kurumların AGH projelerinin kalitesini artırması ve mentör-gönüllü iletişimine olumlu katkı sağlaması planlanmaktadır.




Bizler sağladığı destekler için Türkiye Ulusal Ajansı'na teşekkür ediyoruz.

Katıldığımız ve katılacağımız birçok etkinlik ile ilgili çıktıları görmek, gönüllü hikayelerimizi okumak ve imkanlar ile ilgili bilgi sahibi olmak için blogumuzu takipte kalın.

Sevgilerle

Hamza

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder