5 Kasım 2010 Cuma

Katalunya 2010 yılı en iyi gençlik ve kültür projesi ödülü

Merhabalar,


09.2009 ile 08.2010 arasında 2007 ES 140 kodlu İspanya'da Avrupa Gönüllülük Hizmeti gönüllüsü olarak görev yaptığım sırada hazırladığımız, Ev sahibi kurumumda genel koordinatör yardımcılığını üsteldiğim ve yoğun olarak aktif rol aldığım gençlik projesi Katalunya 2010 yılı en iyi gençlik ve kültür projesi ödülünü almıştır.


Gururla bilgilerinize sunarım.


Aşağıda ilgili yazı bulunmaktadır. Tarafımdan özet tercümesi de altındadır.


Yaşasın AGH !!!!


Tüm adaylara başarılar.

İyi çalışmalar.


Obre't'ebre ve Tortosa’da bir grup gönüllü genç, ulusal genlik projeleri ödülü olan“Nafent 2010” u kazandı. Nafent 2010 sosyal yaşam projelerini desteklemek amacıyla 3 yıldır GREC- Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes tarafından oylamalar sonucu seçilen projelere verilmektedir.





Nafent 2010 Ödülü, gençlere destek vermeyi, farklı gruplar arasındaki etkileşimi arttırmayı, girişim ve katılımlarını teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilmiş gençlik projelerini desteklemektedir.

Obre't'ebre Gençlik Derneği’nin koordinatörlüğünü üstlendiği “Göçmen Tiyatrosu” isimli projesi bu yıl ki ödülü almaya hak kazanmıştır. Proje sosyal - kültürel hayat ve çevre konulu, üretiminde farklı kültürden gençlerin bir araya geldiği bir kollektif çalışmadan oluşmaktadır. Proje 2009 Ocak ayında başlamış ve bir belgesel oluşturulması ile Kasım 2010 da tamamlanmıştır. İnsanların ve kuşların göç hikayesini konu alan,sonuçlarını ve nedenlerini tiyatral bir uslupla anlatan projede, insanların neden göç etmek zorunda kaldıkları ve göç sonucu yaşadıkları anlatılmaktadır.


Projeyi gerçekleştiren gençler, 29 Ekim 2010 tarihinde, Katalunya Gençlik sekreterliği tarafından verilen 2500 Euro ödüllerini Sekreterlik merkezinde Gençlik Sekreterliği Müdürü Eugeni Villalbí’ nin elinden almışlardır.


Projenin gerçekleşmesinde yoğun şekilde çalışan gönüllü gençlerden tüm katılımcıları temsilen, grup üyesi 5 kişi ödülü almak üzere Sekreterlik binasına gelmişler ve şuan ülkesine dönmüş olan diğer gönüllü arkadaşlarının adına bu ödülü elden teslim almışlardır. Projenin gerçekleşmesinde görev alan gençler; Ümran, Sira, Mor, David, Cecile, Jordi ve Saki isimli birbirinden farklı milliyetlere sahip 7 genç oluşturmaktadır.

Tüm bu gençleri çalışmalarından ötürü tebrik ediyoruz.


Ümran EROL

İSTANBUL/TURKİYE

2 yorum:

  1. merhabalar,

    ben ingiltere'de bir projeye katilmak istiyorum ama o kadar cok mail atmama ragmen kimse donmuyor. genctur ile gorusmustum, 1 yildir onlarda da kaydim var ama tabi bu durum onlardan cok benim elimde sanirim.

    neler yapmam gerekir, ingilteredeki projelerin hangilerinde acik oldugunu nasil ogrenebilirim?

    yardimci olursaniz, cok cok sevinirim.

    Bu arada odul icin tebrikler, harika! :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba , info@trexevs.org adresine maıl atarsan geri doneceklerdir

    YanıtlaSil