27 Ağustos 2009 Perşembe

macaristan'da kısa bir agh-1

2007 yazında Avrupa Gönüllü Hizmeti yapacaksın deseler inanmazdım ama yaptım hem de hayatım en güzel günlerini geçirdim. Avrupa Gönüllü Hizmetini ilk duyduğumda bu iş bana göre değil okulum var diyordum ama Kısa dönem Grup Avrupa Gönüllü Hizmeti(EVS)'ni duyana kadar. Grupların birinde Victor’un mailini okur okumaz başvurumu yaptım. Daha önce hiç yurtdışına çıkmamış biri olarak bu benim ilk yurtdışı tecrübem olacaktı ve bu yüzden bu projeye kabul edilmeyi çok istiyordum. Sonra Viktordan projeye kabul edildiğim haberi gelince daha da heyecanlanmaya başlamıştım. Macaristan hazırlıkları başlamıştı.

Gitmeden orada geçireceğim 1,5 ayın güzel geçeceğini umut ediyordum. Öylede oldu orda geçirdiğim her günün, her saatin bir anlamı var bende hepside çok güzel anılar. Kendimi çok şanslı görüyorum çünkü kısa dönem Avrupa Gönüllü Hizmeti bulmak çok zor olduğu ve kısa dönemden sonra uzun dönem Avrupa Gönüllü Hizmeti yapma şansım olduğu için. Macaristan’a o kadar alışmıştık ki son günlerde artık geri dönmek bile istemiyorduk. Bence herkes ömründe bir kere Avrupa Gönüllü Hizmeti yapmalı.


1. HAFTA



Macaristan da bir hafta geçti. Geldiğimden beri hiçbir günüm boş geçmedi. Gelmeden hep merak ediyordum acaba sıkılacak mıyım alışabilecek miyim diye ya da yemekleri nasıl diye. Geldiğimizde havaalanında diğer gönüllülerin gelmesi için baya bekledik bu arada gelenlerle oyunlar oynadık. Sonra herkes geldi. Biz ilk hafta kalacağımız köye yani nadvajon (nagyvazsony) ye gittik orda 2 ev vardı ve onları paylaştık. Bizim evde 4 Türk 1 İngiltereli 2 İsrailli 1 Portekizli kalıyoruz. Diğer evde 3 Türk 2 İtalyan 1 İspanyol kalıyorlar biz çok şanslıyız çünkü İsrailliler çok güzel yemek yapıyor diğer ev için aynısını diyemicem. İlk günler kaldığımız köyü ve birbirimizi tanıma oyunları ile geçti sonra festivalde hazırlık programları geleneksel oyunlar oynadık (uzun eşsek mendil kapmaca filan... :D) daha sonra yakın şehir olan vesprem’e ziyarete gidip festival alanlarını inceledik. Ve bu arada ilk hafta her sabah Macarca kursuna gittik. Az bucuk Macarca biliyorum artık ve kızlara merhaba demede yada tanışmada yada markette işe yarıyor. Köy çok fazla büyük olmadığı için her yerini öğrendim. Bide hafta sonu özgürdük bizde balaton gölüne gittik ama otobüsü kaçırdığımız için otostopla gittik. Çok maceralıydı. Maceraları sonra anlatırım. Daha onlarca unutamıcağım güzel anı yaşadım bu hafta umarım sonraki haftalarda böyle güzel geçer. Dün akşamda geleneksel dans günüydü herkes yöresinin dansını yaptı. Bizde göbek attık bol bol :) Ben hayatımdan çok memnunum herkes macaristana gelip buraları görmeli daha ilk haftam ben bunları yaşadım


2.HAFTA


Macaristan’da 2. Hafta vespremdeyiz. Street music festivalinde görevimiz her gün sadece 4te 5 tane macar bulup onlara anket yapmak sonrada geleneksel oyunlarımızı sokakta oynamak. Çok basit ve zevkli özellikle anket yaparken bir çok güzel macar kızla tanıma fırsatın oluyor. Bu arada artık Macar hattı aldım onu kullanıyorum. Aksam boşuz sokakta muzik dinlemekle yada konserlere katılarak geçiyor. Macaristanın kızları gerçekten çok güzel dedikleri kadar var . Bu haftada çok güzel geçti bu arada vespremde öğrenci yurdunda kaldık.


Enes UYSAL


3 yorum:

  1. Projem Macaristanda Kısa Dönem Avruapa Gönüllü Hizmeti kapsamında Macaristanda geleneksel düzenlenen yaz festivallerinin hazırlanmasına yardım etmek, festivallere gelen yabancı turistlere rehberlik etmek, ve bir köyde bir haftalık gençlik kampını kapsamaktadır.

    YanıtlaSil
  2. bu proje tam olarak hangi guruba giriyor.tam istediğim bi proje.eğlenceli sosyal olan türden

    YanıtlaSil