27 Aralık 2016 Salı

Strasbourg'dan haber var!

Derneğimizi temsilen ağ kurma toplantısına katılan Sinem KANMAZ arkadaşımızın ilk Fransa deneyimini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Sinem'in ağzından dinleyelim;


Merhaba!

Eski Avrupa Gönüllü Hizmeti Gönüllüleri Gençlik Derneği’ni temsil ederek katıldığım ağ kurma toplantısı için Fransa yollarına düştüm ve ortaklığımızı sürdürdüğümüz AMSED’in düzenlediği bu toplantıda Romanya,Sırbistan,Fas’taki organizasyonların temsilcileriyle tanışma fırsatım oldu. Yaklaşık 2 gün süren toplantıda ilk önce herkes kendi temsil ettiği organizasyon hakkında bilgiler verip genel olarak çalıştıkları projeler hakkında konuştu. Daha sonra gerçekleştirilen projeler sonrasında elde edilen kazanımların yayılımı hakkında neler yapılabileceğini tartıştık. 



Bir sonraki gün ise gündemde olan “European Solidarity Corps” hakkında konuşuldu ve sonrasında organizasyonlara ait ağ ve e-platformları inceleyip nasıl geliştirilebileceğini tartıştık. Gruplara ayrılıp ileri tarihte ulusal ajansa başvurulması planlanan üç projeyi inceleyip fikir alışverişinde bulunduk. Yaklaşık iki gün süren topantımız genel bir değerlendirmeyle son buldu.


Sinem KANMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder