20 Ocak 2013 Pazar

yeni yıl kartlarımız..


Yıllar yıllar önce insanlar birbirlerine mektup yazarlar, tebrik kartı gönderirlermiş. Sonra buna gerek kalmamış çünkü teknoloji diye bir şey gelmiş; bilgisayar, internet, mailler, cep telefonları en son da muhteşem akıllı telefonlar... Daha da neler göreceğiz kim bilir? Tabii tüm bunlar hayatımızı kolaylıştırdı bu kısmını inkar edemeyiz olayın ama insanları da sanki birbirine uzaklaştırdı gibi...
Aynı odada hatta aynı masada birbirlerine akıllı telefonlarından mesaj atan insanlar var mesela çok ilginç değil mi? Artık birbirimizin yüzüne değil Facebook'taki profil resmine bakıyoruz.

Ama nedendir bilmem ben oldum olası sevdim mektup ve kart yazmayı, üniversiteyi kazanıp da arkadaşlarla ayrı şehirlere gidince şehirler arası mektuplar yazdık birbirimize, hatta sonraki yıllarda ülkeler ve kıtalar arası da.. Hele kart göndermece daha da eğlenceli benim için ve beni oldukça mutlu eden bir aktivite kart göndermek ve kart almak.

Yıllar sonra kart göndermeye başladım yurt dışındaki arkadaşlarıma ama onlar kart göndermeyi sevmedikleri için bu sürdürülebilir bir aktivite olmadı bizim için. Sonra bir arkadaşımdan www.postcrossing.com diye bir sitenin var olduğunu öğrendim ve ozamandan beri kart göndermeyi ve almayı seven insalarla kart göndermece oynuyoruz:)
Neyse aslında bu yazının konusu bu değil ama siz de eğer kart göndermeyi ve almayı seviyorsanız  siteye bir göz atabilirsiniz.

Benim gibi kart göndermeyi seven biri daha var derneğimizde. O yüzden biz dernek olarak gönüllülerimize ve ortaklarımıza zaman zaman kart atarız:)



        


Dini bayramlar , yılbaşları, 19 mayıslar, 23 nisanlar kart yazar göndeririz. Hatta geçen sene kendi kartımızı bile yaptırdık ve pulumuz da vardı üzerinde TREX'in olduğu logomuzun yani...


Bu yılbaşı da tabii aynı şeyi yaptık, ama kart alıp göndermeyelim dedik, ee her zaman da kendi kartımızı gönderemeyiz yılda beş kere aynı kartı almak eğlenceli olmaz herhalde.



Sonra şöyle bir şeye karar verdik yılbaşı kartlarımızı kendimiz yapalım üzerine de logomuzu koyalım hem de kafasında noel baba şapkası olan bir dinazorcuk.


Renkli renkli kartonlarımızı aldık, stickerlarımızı ve daha çevre dostu olan zarflarımızı hazırladık.

Çocuklarla biraraya gelip bu şirin kartları hazırladık ortaklarımız için..



Yazı için biraz geç mi kaldık derseniz aslında kartları burada yayınlayıp sürprizi bozmak istemedik sonra da bi baktık yaptığımız kartlar sadece ortaklarımıza yetti, gönüllülerimize de başka güzel yılbaşı kartları gönderdik, dolayısı ile bloga türkçe yazdığımızdan artık sürprizi bozmak gibi bir şey söz konusu değil.






Biz de ozaman bir kaç yılbaşı kartı örneği paylaşabiliriz sizlerle. Umuyoruz ki yıllar sonra insanlar bu yazıyı okuduklarında kart göndermek de neymiş , mektup ne ola ki demezler.. Umarım o durumlara gelmeyiz:(
Kartınız mektup yazanınız eksik olmasın...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder