27 Temmuz 2009 Pazartesi

Gizem'in Avrupa Gönüllü Hizmeti macerası

İlk gonullulerimizden Gizem Özer avrupa gonullu hizmeti'ni Macaristan'da yapmisti, onun agzindan ilk gonullumuzun Macaristan gunlukleri;



"Daha önce bir arkadaşımdan duyduğum, başvurana kadar ilgimi çekmeyen Avrupa Gönüllü Hizmeti(AGH) Viktor’un attığı kısacık e mail ve sonrasında seçilmemle birlikte hayatımı değiştirdi.Yurtdışına çıkmayı uzun zamandır düşünen biri için içinde bir çok ‘acaba’ bulunduran AGH, döndüğümde keşke daha fazla kalabilseydim dedirtti. Eğer bu yazıyı okuyorsanız siz de hayatınızı değiştirme fırsatının farkındasınızdır demek ki. AGH bana her şeyden önce bir birey olduğumu ve kendi ayaklarım üstünde durabildiğimi hissettirdi. Biliyorum ki eğer sizde AGH’nin parçası olma fırsatını edindiğinizde kendinize çok şey katacaksınız..İşte benim AGH hikayem!

1.Hafta

Macaristan’daki ilk haftamızı Budapeşte’ye yaklaşık 3 saat uzaklıkta bulunan Nagyvazsony’ da geçirdik. 13 kişi olduğumuz için 2 gruba ayrılıp birbirine pek de yakın olmayan evlerde kaldık. Bu yüzden her akşam buluşma noktamız pub oldu. Benim kaldığım evde 2 italyan, 1 ispanyol ve 3 türk vardı.Keza adında, sadece hareketler ve igen-nem (evet-hayır) diyerek anlaştığımız bir macarın evinde kalıyorduk. Evimiz çok güzeldi, kızların ayrı erkeklerin ayrı banyosu vardı. Sadece yemek yapma konusunda sıkıntı yaşıyorduk ama yine de değişik bir deneyim oldu hepimiz için. Sütlü pilavdan,leziz İtalyan makarnalarına kadar çeşitli yemekleri tattık. Ayrıca 1 hafta boyunca Macarca dersleri aldık. Diğer evde kalanların derse geç kalmaları yüzünden 1 saatlik derslerimiz 3 saati bulsa da çok eğlenceli geçti. Derslerden sonra festival hazırlıkları yaptık her gün. Görevlerimiz,neler yapabileceklerimiz hakkında konuştuk. Street Music Festival ‘in gerçekleşeceği Vesprem’e gidip konser alanlarını gezdik. Boş zamanımızda da çevreyi gezme fırsatı bulduk."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder