16 Mayıs 2013 Perşembe

Nice yaşlara Turk.Pt

Hayat gerçekten tesadüflerden mi ibaret sorusunu sordurtan bir durum benim için turk.pt




Tam yılını hatırlamıyorum ama galiba 2008 güz dönemiydi. Ofiste her kafadan bir sesin çıktığı ve küçük büyük bir çok işin biriktiği zamanlardı, bir AGH gönüllüsü adayı ısrarla bizle görüşüp derdini anlatmak istiyordu. Aslında aday demesek daha doğru olur, ne de olsa Macaristan'dan kısa dönem AGH yapmış, eski AGH gönüllüsü bir üyemizdi kendisi.

Koca haftanın sadece bir gününde kısa bir zaman dilimi boştu ve Enes'le ancak o kısa zaman diliminde ayaküstü görüşebildik. Kendisini zaten tanıyorduk, o yüzden Enes hemen neden uzun dönem AGH yapmak istediğini ve bunu AGH yapmak için yapmak istemediğini ne öğrenmesi ne bekledeğini bilen birisi olarak düşüncesini paylaştı. Kendisi o dönem internet sayfası tasarım çalışmalarına yeni başlamıştı ya da yeterli deneyimi vardı, tam hatırlamasam da bilişim, medya ve iletilim temalı bir projede yer almak istediğini, ülke ve şehrin önemli olmadığını belirtti. Ben de o dönem için bu tarz projelerin çok olmadığını söyledim ama ortaklarımızdan Enes'in bahsettiği gibi bir proje gelirse onu ilgili projeye yönlendirebileceğimi söyledim.Herhalde o donem hiç bir ortağımız ya da içinde bulunduğumuz hiç bir projede interenet tasarımcısı ihtiyacı olmamış ki ben biraz olaya umutsuz bakmıştım. Teşekkür etti ve ofisten ayrıldı.

Bu konuşmanın hemen ertesi gününde ortak arama sayfalarından bir tanesinde tam da Enes'in tarif ettiği gibi bir proje çağrısı yayınlandı. Hemen Enes'e haber verdik. Enes'de ilgili proje başvurusu için hazırlanmış motivasyon mektubunu ve özgeçmisini hemen ev sahibi kuruluşa gönderdi. üç gün sonra ev sahibi kuruluştan bir mesaj geldi, "Biz ilgili adayın projemiz için uygun olduğunu düşünüyoruz vs vs vs..." Hemen Enes'i aradık ve kabul aldığını ilettik. 

Sonrası zaten ayrılış öncesi eğitimler, vize başvurusu, Portekiz konsoslosluğu, Portekiz'de AGH şeklinde ilerledi.

Sözü çok uzatmayalım, proje sonrasında gönüllümüz Lizbon'da ile girdi, yükseklisans'a başladı. Bizim Portekiz elçimiz oldu:) Sağolsun her Portekiz'e giden gönüllüye Enes'in bilgilerini verdik ve her zaman tüm gönüllülerle ilgilendi.

Ve Enes tüm bu girişimlerden sonra geçtiğimiz sene yeni bir girişim daha başlattı. Arkadaşları ile beraber kurduğu site 1 yılını doldurdu. Yolu Portekiz'den geçen Türkler için hazırlanan www.turk.pt sitesine nice mutlu yıllar dileriz. 

Serkan Uzmen 
TREX-EVS 
İzmir

2 yorum:

  1. Teşekkürler Serkan süper bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Serkan süper bir yazı olmuş

    YanıtlaSil