8 Mayıs 2013 Çarşamba

Act4change Afrika'dan sonra İtalya'da...


Herkese merhabalar ,

5 kişiden ve 1 program liderimizden oluşan TREX EVS grubumuz İtalya’da, Milano’daydı.Act 4 Change Reloaded programında İtalya, Fransa, Estonya, Bulgaristan ve Türkiye’nin katılımıyla tam 5 ülke yer aldı.Programın  nasıl bir süreçte ilerlediğine şöyle bir göz atalım:



10 günlük programın ilk günü 27 Ekim 2012’de günümüzün büyük bir kısmını konaklayacağımız  yere  gitmek  için yolda geçiriyoruz ve günün sonunda 5 grup da kalacağımız öğrenci yurdunda toplanıyoruz.Yurdun bulunduğu yer şehir merkezine biraz uzakta küçük bir kasabanın içinde.



İşte 10 gün boyunca aktivitelerimizi gerçekleştirmek amacıyla kaldığımız öğrenci yurdu:





İlk günün akşamından itibaren her gün sabah aktivitelerinde 5 grubun kaynaşması amacıyla her bir grup çeşitli oyunlar düzenledi.Tabi kaynaşmak ve iletişim kurmak çok zor olmadı.Sırayla birbirimizin yüzlerini çizip altına en belirgin özelliklerimizi yazdık.





















İkinci gün ise programla ilgili beklentilerimizi,korkularımızı ve ön yargılarımızı renkli kağıtları yazdığımız bir aktivite yaptık.
10 günün çoğunu çeşitli temalar altında forum tiyatrolar yaparak geçirdik.İnsanın kendisini düşündüğü temada en iyi ifade etme biçimi olduğunu fark ettik .Katılımcıların çoğu ilk kez forum tiyatro deneyimi yaşadı.Örneğin bu yolla soyut olan eşitsizlik kavramını farklı bir şekilde ifade edilebileceğini gördük.





Son gün şehir merkezi yani Duomo’ya gittik. Serbest zamanımızda bol bol alışveriş yaptık ve tarihi-turistik yerleri gezdik.





Veeee tabiî ki de akşam eğlencelerimizi unutmamak gerekir…







Kültürel gecede de bütün ülkelerin grupları muhteşem sunumlar yaptılar .İşte Türk sunumundan da birkaç kare:



 
 Kına gecesini canlandırdık ve kınayı  tanıttık .



             Oryantel olmadan olmaz ki…Tabiî ki de ilgi büyüktü J





 Veee son gün…

Her yönüyle muhteşem olan ,dört dörtlük gerçekleşen bu gençlik programında edindiğimiz tecrübe,dahil olduğumuz bu kültürel etkileşimin sonucunda  kazandığımız dostluklarla 10 günün sonunda Türkiye’ye dönmek üzere İtalya’dan ayrıldık.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder